“Видатний педагог”: Шмигаль готує батькові Зеленського довічну держстипендію

 

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль пояснив відкликання проєкту про призначення довічних стипендій педагогам, в якому фігурує кандидатура Олександра Зеленського, батька президента України Володимира Зеленського.

За його словами, зараз відбувається доповнення списків стипендіатів.

“Через несподіваний медійний резонанс хочу прояснити позицію уряду, щоб уникнути спекуляцій: у середу, 2 вересня, проєкт про призначення довічних стипендій педагогам був відкликаний для доповнення списків претендентів”, – написав прем’єр-міністр у четвер, 3 вересня, у фейсбуці.

Шмигаль звернувся до вишів країни з проханням протягом двох тижнів подати повні списки стипендіатів.

“Закликаємо трудові колективи вищих навчальних закладів протягом двох наступних тижнів подати списки кандидатів на державні стипендії, щоб уряд прийняв рішення до 1 жовтня – Дня працівника освіти. Уряд хоче, щоб всі видатні діячі освіти отримали відповідну нагороду від держави”, – наголосив очільник Кабміну.

Раніше керівництво Державного університету економіки і технологій (ДУЕТ) заявило, що неодноразово подавало кандидатуру Олександра Зеленського на присвоєння почесних звань, але отримувало відмову.

Про це йшлося в зверненні керівництва університету до прем’єра Дениса Шмигаля і в.о. міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета.

“Інтерфакс-Україна” пише, що звернення було направлене в четвер, 3 вересня, після публікації в ЗМІ інформації про нібито намір Зеленського присвоїти своєму батькові довічну стипендію.

У заяві також просять врахувати, що висунення кандидатури Олександра Зеленського на нагородження державними нагородами почалося задовго до того, як президентом України став Володимир Зеленський.

Напередодні Кабмін розглядав підготовлений Міністерством освіти і науки України проєкт указу президента про призначення довічних державних стипендій видатним діячам освіти, зокрема, Олександру Зеленському. Безпосередньо під час засідання за ініціативою Шкарлета проєкт указу був знятий з розгляду.

Як інформувала “Новинарня“, доходи президента Володимира Зеленського та членів його родини за минулий рік становили понад 28 мільйонів гривень.

Читайте також:
Батько Зеленського закликав відправити в АТО “гадів”-протестувальників з-під ОП

Тесть Зеленського працює помічником нардепа із “Слуги народу”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна