Торгпреда України позбавили більшості повноважень

 

Більшість повноважень, що стосуються зовнішньої торгівлі, перейшло новопризначеному заступнику міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Олександру Романішину.

Про це в середу, 2 вересня, повідомили на сторінці міністерства у фейсбуці.

Зокрема, Олександр Романішин відповідатиме за державну політику у сфері розвитку експорту та питань інтелектуальної власності.

Він координуватиме роботу таких департаментів Мінекономіки – департаменту розвитку сфери інтелектуальної власності; захисту національного виробника та санкційної політики.

Романішин був призначений на посаду заступника міністра 29 липня 2020 року. До того він працював в Міністерстві цифрової трансформації та міжнародній аудиторській компанії EY.

Досі вказані департаменти підпадали під управління торгового представника України Тараса Качки.

Тепер же, відповідно до розподілу повноважень, викладеного на сайті міністерства, торговий представник куруватиме роботу лише двох департаментів: міжнародної співпраці, а також багатосторонніх та двосторонніх торговельних угод.

Читайте також:
РФ вперше за 8 років призначила торгового представника в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна