Суд продовжив запобіжний захід експрезиденту “Укрбуду” Микитасю

 

Вищий антикорупційний суд продовжив запобіжний захід для експрезидента державної будівельної корпорації “Укрбуд” Максима Микитася до 3 жовтня.

Про це повідомляє пресслужба ВАКС.

“Сьогодні, 3 вересня, слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання прокурора та продовжив експрезиденту державної будкорпорації запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 3 жовтня 2020 року включно з можливістю внесення застави у розмірі 100 000 000 гривень, визначеної ухвалою Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, експрезидента “Укрбуду” Микитася підозрюють у привласненні майна Національної гвардії.

Слідство встановило, що у 2000-х роках Головне управління внутрішніх військ МВС України (в подальшому реорганізоване в ГУ Нацгвардії) та компанія-забудовник “Укрбуд”, що належить Максимові Микитасю, уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий будинок. В обмін на земельну ділянку площею близько 1 га в центрі Києва Нацгвардія мала отримати в житловому комплексі 50 квартир та 30 паркомісць.
У 2016-2017 роках сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від квартир в елітному Печерському районі в обмін на 65 квартир у будинку, який “Укрбуд” зводив на околиці Києва. Вартість цих квартир, за даними експертизи, на 81 млн 635 тис. 448 грн менша за ту, в яку оцінені квартири на Печерську.

15 травня 2019 року детективи повідомили про підозру в заволодінні майном НГУ на 81,64 млн грн екс-командувачу Нацгвардії Юрію Аллерову, директору компанії-забудовника “Укрбуд” Олегу Майбороді і незалежному оцінювачу Алісі Гринчук.
У липні в справі було повідомлено про підозру виконавчому директору компанії-забудовника.
У жовтні про підозру повідомили експрезиденту корпорації “Укрбуд”, колишньому нардепу Микитасю – в організації заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому в особливо великих розмірах групою осіб за попередньою змовою (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України).
У 2020 році в справі з’явилися ще три підозрювані.

14 травня Вищий антикорупційний суд відправив Микитася під цілодобовий домашній арешт.

3 квітня 2020 року слідчий суддя ВАКС частково задовольнив клопотанням прокурора і постановив стягнути з Микитася в дохід держави 30 млн гривень застави через порушення ним процесуальних обов’язків. Водночас суддя постановив застосувати до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 100 млн гривень із покладенням відповідних обов’язків.

Читайте також:
“Зеленському потрібні ручні судді”: під ОПУ активісти вимагали в президента реакції на “плівки Вовка”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна