“Зеленському потрібні ручні судді”: під ОПУ активісти вимагали в президента реакції на “плівки Вовка”

 

Громадські активісти вимагають у президента Володимира Зеленського відреагувати на “записи Вовка” та розслідування щодо Окружного адміністративного суду Києва.

Про це інформує сайт Центру протидії корупції в четвер, 3 вересня.

Активісти Центру протидії корупції, Автомайдану та DEJURE в масках вовків та суддівських мантіях під звучання записів із ОАСК провели під офісом президента акцію – обмотали “главу держави” плівками, зобразивши участь Зеленського у покриванні злочинів.

Вже минуло понад півтора місяці, відколи Національне антикорупційне бюро опублікувало плівки, на яких судді ОАСК домовляються про “захоплення влади” та фактично обговорюють свій вплив на найвищі судові органи.

Підозри отримали голова суду Павло Вовк, його заступник Євген Аблов та ще п’ятеро суддів.

Фото: Центр протидії корупції

Водночас Вища рада правосуддя, що є ключовим органом в судовій системі, не спромоглася навіть тимчасово відсторонити суддів від роботи, а Верховний Суд “підігрує фігурантам справ у намаганні поховати справу та уникнути її розгляду Вищим антикорупційним судом”.

Тому присутні на акції закликали  Володимира Зеленського розформувати одіозний Окружний адміністративний суд міста Києва.

“Зеленському потрібні ручні судді. Адже за понад півтора роки він досі не подав законопроєкт щодо ліквідації “вовчого” суду ОАСК, що може зробити лише він. Більше того, його другий законопроєкт про судову реформу лише посилює прогнилу від “вовків” Вищу раду правосуддя. Вперте ігнорування Зеленським плівок НАБУ важко пояснити інакше як не покриванням ним особисто цієї злочинної системи”, – наголосила експертка Центру протидії корупції Галина Чижик.

Нагадаємо, НАБУ звинувачує голову ОАСК Павла Вовка у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створення штучних перешкод у їх роботі.

17 липня НАБУ презентувало відео про Вовка і ОАСК, де голова суду та суддя обговорювали, як будуть “захоплювати владу”. Водночас сам суддя назвав ці записи фальсифікацією і заявив, що не збирається йти у відставку.

Читайте також:
Вища рада правосуддя відмовилася відстороняти голову ОАСК Вовка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна