Правоохоронці розпочали розслідування за фактом пожеж на Луганщині

 

Правоохоронці розпочали кримінальні провадження за фактами займання сухої трави і лісових насаджень у Луганській області.

Процесуальне керівництво здійснюють Луганська місцева прокуратура №2 та Новоайдарівський відділ Сєвєродонецької місцевої прокуратури, повідомляє пресслужба ОГП в четвер, 3 вересня.

Кримінальні провадження розпочали за фактами порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило виникнення пожежі та заподіяло майнову шкоду в особливо великому розмірі (ч. 2 ст. 270 КК України).

“Тривають необхідні слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення обставин вчинення кримінальних злочинів. Досудове розслідування у кримінальних провадженнях здійснює Новоайдарівський і Станично-Луганський відділи поліції Головного управління Нацполіції в Луганській області. Хід досудового розслідування перебуває на особистому контролі прокурора Луганської області”, – йдеться в повідомленні.

У Луганській області напередодні зафіксували 24 загорання сухої трави на площі близько 1 тис. 200 гектарів.

Станом на ранок четверга, 3 вересня, 16 пожеж ліквідували. Вогнем знищено 13 покинутих житлових будинків. Продовжується гасіння кількох осередків пожеж сухої трави та лісових насаджень на загальній площі 945 га в Кремінському, Новоайдарському та Станичо-Луганському районах.

Як писала “Новинарня“, на Луганщині під час гасіння пожежі загинув старшина Артем Бондаренко, ще двоє військових отримали опіки. Міністр оборони Андрій Таран запевнив, що постраждалих буде представлено до державних нагород.

Читайте також:
Підрозділи ОС долучилися до гасіння пожеж на Луганщині й Донеччині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна