Секретаріат Уповноваженого із захисту державної мови очолив Юрій Зубко

 

Керівником Секретаріату Уповноваженого із захисту державної мови став Юрій Зубко, який раніше на посадах заступника міністра культури та керівника служби віцепрем’єр-міністра України опікувався питаннями державної мовної політики, розвитку українського кінематографа тощо.

Про це повідомили на сторінці Уповноваженого із захисту державної мови у фейсбуці у понеділок, 31 серпня.

Зазначається, що добір на посади керівника Секретаріату Уповноваженого та першого заступника керівника Секретаріату відбувався серед 16 претендентів.

Обирали за такими критеріями: професійність, мотивація, знання законодавства тощо.

Першим заступником керівника Секретаріату обрано Аліну Шпак.

Вона раніше працювала у Департаменті архівного забезпечення Служби безпеки України, Центрі досліджень визвольного руху, активно займалась процесом декомунізації в Україні, проявила себе як ефективний менеджер на посаді першого заступника голови Українського інституту національної пам’яті.

Призначатимуть керівництво секретаріату після проходження переможцями добору спецперевірки.

Як інформувала “Новинарня“, 8 квітня Кабінет міністрів призначив Тараса Кременя новим Уповноваженим із захисту державної мови.

24 квітня мовний омбудсмен Тетяна Монахова подала у відставку після пів року роботи, заявивши, що уряд так і не утворив секретаріат для її структури.
Кабмін звільнив її 7 травня.

Нового уповноваженого із захисту державної мови Кабмін обирав із кандидатів від трьох структур – Міністерств культури, юстиції та від уповноваженого з прав людини. Мінкульт і Мін’юст висунули Святослава Літинського, офіс омбудсмана – екснардепа від “Народного фронту” Тараса Кременя, який минулої осені у “фіналі” програв конкуренцію Монаховій.

5 серпня Секретаріат Уповноваженого із захисту державної мови зареєстрували як юридичну особу.

Читайте також:
Новий мовний омбудсман чекає від уряду затвердження програми розвитку української мови

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна