Пункти пропуску на Донбасі переходять на осінній режим роботи

 

З 1 вересня пропускні операції в КПВВ на Донбасі здійснюватимуться щоденно з 07:00 до 18:30, водночас із міркувань безпеки, у бік тимчасово окупованої території України після 18:00 громадяни пропускатись не будуть.

Про це в понеділок, 31 серпня, інформує пресслужба ДПСУ.

Відповідно до наказу Командувача операції Об’єднаних сил, з 1 вересня контрольні пункти в’їзду-виїзду переходять на осінній графік роботи.

Крім того, враховуючи рішення українського уряду щодо продовження карантину, визначили режим роботи контрольних пунктів в умовах протиепідемічних заходів.

Таким чином для пропуску через лінію розмежування залишаються відкритими контрольні пункти в’їзду-виїзду “Станиця Луганська”, “Новотроїцьке” та “Мар’їнка”.

При плануванні поїздок через лінію розмежування варто враховувати, що через блокування окупантами дорожніх коридорів щоденний пропуск здійснюється лише в контрольному пункті “Станиця Луганська”. Рух дорожнім коридором у межах КПВВ “Новотроїцьке” окупанти дозволяють двічі на тиждень, а переміщення через лінію розмежування у КПВВ “Мар’їнка” російські збройні формування заблокували повністю.

На період дії карантину в Донецькій та Луганській областях заборонений перетин лінії розмежування у контрольних пунктах в’їзду-виїзду іноземцями та особами без громадянства без наявного полісу (свідоцтва, сертифікату) страхування, що виданий страховою компанією, зареєстрованою на території України та покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, та діє на строк перебування в Україні.

Крім того, громадяни, які прямують з тимчасово окупованої території України, будуть проходити безконтактний температурний скринінг тіла та опитування на предмет контактування з хворими на COVID-19.

“Варто також врахувати, що особи (крім осіб до 12-річного віку та працівників офіційних міжнародних місій, організацій акредитованих в Україні) будуть пропускатись лише за умови згоди на проходження самоізоляції, з використанням єдиного електронного сервісу “Дій вдома”, або обсервації”, – зазначають в ДПСУ.

Для перетину лінії розмежування в КПВВ громадяни будуть допускатися після проходження температурного скринінгу та одягнутими засобами захисту органів дихання. Одночасно у контрольних пунктах зможе перебувати така кількість осіб, що забезпечить дотримання соціальної дистанції.

Читайте також:
Роботу КППВ на адмінмежі з окупованим Кримом відновлено, уряд оновив правила

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна