Роботу КППВ на адмінмежі з окупованим Кримом відновлено, уряд оновив правила

 

Починаючи з 00:00 п’ятниці, 28 серпня, відновлено роботу контрольних пунктів в’їзду/виїзду на тимчасово окуповану територію Криму та Севастополя.

Напередодні Кабінет Міністрів зупинив дію розпорядження №979-р від 8 серпня 2020 року, яким було обмежено роботу КПВВ на адмінмежі з АР Крим, повідомляє пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Водночас уряд вніс зміни до правил перетину адмінмежі в період карантину.

Усі громадяни після повернення з окупованого Криму мають пройти самоізоляцію з додатком “Дій вдома”. Якщо не вдається встановити додаток, потрібно проходити обсервацію у відведених для цього місцях (це, наприклад, оздоровчі заклади, визначені державою).

Дострокове припинення самоізоляції можливе після тримання негативного результату ПЛР-тесту на COVID-19.

Самоізоляцію не зобов’язані проходити діти до 12 років та працівники представництв офіційних міжнародних місій, організацій, акредитованих в Україні.

Всі іноземці та особи без громадянства, які планують потрапити на підконтрольну Україні територію з Криму чи тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей, повинні мати дійсний страховий поліс, який покриває витрати на лікування COVID-19 у разі потреби.

Поліс повинен бути виданий страховою компанією, яка зареєстрована в Україні, або іноземною страховою компанією, яка має представництво  в  Україні чи договірні відносини з українською страховою компанією – партнером.

Як писала “Новинарня“, 8 серпня тимчасово припинив роботу КПВВ з окупованим Кримом (до 30 серпня) через погіршенням ситуації з коронавірусом.

Читайте також:
“Крим – це Україна”: на півострів запустили величезний синьо-жовтий прапор. ФОТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна