“Крим – це Україна”: на півострів запустили величезний синьо-жовтий прапор. ФОТО

 

Волонтери запустили на надувних кулях величезний український прапор, який полетів із Херсонської області в напрямку анексованого Криму.

Як повідомляє видання “Крим.Реалії“, акція відбулася в суботу, 15 серпня.​

Волонтери зранку прибули на КПВВ “Чонгар” на адміністративному кордоні Криму з Херсонською областю. Вони розповіли, що 25-метровий прапор України пошила жителька Слов’янська Тетяна Маник.

Як зазначили учасники акції, запуском синьо-жовтого прапора на Крим вони хочуть показати, що “про жителів Криму пам’ятають, боротьба триває”.

“У Криму за інакомислення переслідують спецслужби. Але ті, хто виїхав на материк, бореться за переслідуваних”, – сказали учасники акції.

Величезне синє-жовте полотнище запустили в небо на червоних і чорних кульках, наповнених гелієм. Разом із прапором на півострів відправили 2 тисячі листівок із написом “Крим – це Україна”.

Фото “Крим.Реалії”:

У запуску прапора брали участь колишній політв’язень із Криму Володимир Балух, кримськотатарські активісти та вимушені переселенці.

“Друзі! Побратими! Україно! Наш прапор вже над Кримом! Емоції неймовірні! Зараз запускатимемо повітряну пошту з листівками! Разом ми сила, Україна переможе”, – написав Балух у фейсбуці.

Нагадаємо, у червні подібна акція відбулася на Донбасі – тоді величезний синьо-жовтий прапор запустили на Донецьк.

Читайте також:
“Повітряний поцілунок” для ОРДО: активісти запустили на Горлівку державний та червоно-чорний прапори. ФОТО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна