Через поширення коронавірусу Україна прикриває КПВВ до окупованого Криму

 

Уряд України ухвалив рішення про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію Криму та виїзду з неї з 9-го до 30 серпня.

Про це повідомив міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов за результатами позачергового засідання уряду 8 серпня.

“Сьогодні відбулося позачергове засідання Кабінету Міністрів України. Уряд прийняв рішення про тимчасове припинення роботи контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і м. Севастополя та виїзду з неї”, – написав Немчінов у соцмережі.

За його словами, це обумовлено дорученням президента України переглянути режим роботи КПВВ до Криму. Рішення спрямовано на запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19.

Таким чином, припиниться з 8 год. 00 хв. 9 серпня 2020 р. до 08 год. 00 хв. 30 серпня 2020р. робота контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і міста Севастополя та виїзду з неї, крім пропуску громадян України та членів їх сімей: місце проживання яких в установленому законом порядку зареєстровано в Автономній Республіці Крим або місті Севастополі, а також їхніх транспортних засобів, вантажів та іншого майна — на в’їзд; місце проживання яких в установленому законом порядку зареєстровано за межами Автономної Республіки Крим або міста Севастополя, а також їх транспортних засобів, вантажів та іншого майна — на виїзд; які дали згоду на самоізоляцію з використанням електронного сервісу “Дій вдома” Єдиного державного веб-порталу електронних послуг з моменту перетину контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і міста Севастополя та виїзду з неї; осіб з метою забезпечення захисту національних інтересів або у зв’язку з виконанням міжнародних зобов’язань, представників дипломатичних установ та гуманітарних місій, що виїжджають з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя, а також їх транспортних засобів, вантажів та іншого майна.

“Виїзд з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя інших категорій іноземців та осіб без громадянства здійснюється за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій”, – додав Немчінов.

Виїзд із Криму громадян України за наявності підстав гуманітарного характеру здійснюється за рішенням голови Державної прикордонної служби за погодженням з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Як інформувала “Новинарня“, за минулу добу, 7 серпня, в Україні діагностували 1489 нових випадків коронавірусної хвороби. При цьому одужали 600 осіб, померли – 27.
Денний показник інфікувань знову є найвищим за весь час пандемії в Україні. Добові антирекорди нових діагностованих випадків COVID-19 фіксуються чотири дні поспіль.

Читайте також:
Зеленський доручив уряду “мобілізувати сили”, щоб уникнути другої хвилі COVID-19

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна