Зеленський доручив уряду “мобілізувати сили”, щоб уникнути другої хвилі COVID-19

 

Президент Володимир Зеленський дав доручення уряду мобілізувати сили для уникнення другої хвилі COVID-19.

Про це повідомляє сайт глави держави.

“Україна вміє мобілізуватися, якщо треба. Саме час уряду мобілізувати сили для уникнення другої хвилі коронавірусної інфекції, яка може мати страшні наслідки не лише для економіки, а й для нашого людського капіталу”, – сказав Зеленський.

З огляду на стрімке зростання кількості випадків захворювання на коронавірусну інфекцію COVID-19 в Україні, президент дав прем’єр-міністрові Денису Шмигалю доручення невідкладно провести комплексну оцінку готовності лікарень для надання допомоги хворим, забезпечити заклади всім необхідним обладнанням.

Крім того, глава держави наказав уряду забезпечити медичних працівників засобами індивідуального захисту в повному обсязі та посилити контроль за дотриманням карантинних заходів.

Також Кабмін має переглянути режим роботи контрольно-пропускних пунктів в’їзду на тимчасово окуповану територію Автономної Республіки Крим і міста Севастополя.

Як писала “Новинарня“, станом на 8 серпня в Україні лабораторно підтверджено загалом 79 750 випадків COVID-19 з початку пандемії, з них за добу – 1489.
8 серпня уряд збирається на позачергове засідання через погіршення епідситуації.

Читайте також:
В Україні новий добовий антирекорд виявлених хворих на COVID-19. ІНФОГРАФІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна