Генштаб має намір скоротити обсяги осіннього призову

 

Осінній призов 2020 року на строкову військову службу планується в менших обсягах, ніж весняний.

Про це в суботу, 29 серпня, повідомила пресслужба Генштабу з посиланням на Головне управління персоналу ГШ Збройних сил України.

“Восени 2020 року кількість призваних на строкову військову службу планується зменшити”, – ідеться в повідомленні.

Можливість зменшення обсягів призову на “строчку” в ГШ пояснили зростанням набору військових на контракт до ЗСУ.

“У військових комісаріатах, які поступово перетворюються на територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, триває удосконалення з організації відбору кандидатів для прийому на військову службу за контрактом. Проведення зазначеної роботи позитивно визначається на кількості громадян, які вступають на військову службу за контрактом та пов’язують свою подальшу долю зі службою у складі Збройних сил України.
Так, з початку року залучено до військової служби за контрактом у Збройних Силах України 25 тис. осіб (із них понад 2 тис. осіб офіцерського складу). Це дає можливість поставити питання про зменшення чисельності громадян України, які підлягатимуть призову на строкову військову службу у жовтні-грудні цього року”, – ідеться в повідомленні.

Відповідні пропозиції готуються для подання на розгляд до Кабінету Міністрів.

При цьому зазначається, що в Генеральному штабі триває робота з якісного укомплектування Збройних Сил України рядовим та сержантським складом, відповідно до закону, вводяться нові військові звання сержантського та старшинського складу. Також передбачено вдосконалення нормативно-правових актів з питань соціального захисту військовослужбовців, забезпечення кар’єрного зростання армійців та підвищення рівня грошового забезпечення військовослужбовців.

Як інформувала “Новинарня“, весняний призов 2020 року через коронавірусні обмеження був перенесений на травень-липень і виконаний на 100%.
Призвано та відправлено до військ усього 16 460 осіб, із них до Збройних Сил України – 9 000 осіб; Національної гвардії України – 5 460 осіб; Державної спеціальної служби транспорту – 700 осіб; Державної прикордонної служби України – 1 300 осіб.

Читайте також:
Відкладений через карантин “весняний” призов до війська виконали на 100%

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна