У клініці Шаріте розповіли про стан отруєного російського опозиціонера Навального

 

Отруєний російський опозиціонер Олексій Навальний перебуває у стабільно важкому стані та досі підключений до апарату штучної вентиляції легень.

Про це йдеться в заяві від 28 серпня берлінської клініки “Шаріте”, де перебуває політик після евакуації з Росії.

За висновком німецьких лікарів, симптоматика отруєння інгібіторами холінестерази демонструє динаміку зниження.

“Стан залишається важким, без серйозної загрози для життя. Будь-які довгострокові наслідки важкого отруєння пацієнта поки не можна спрогнозувати”, – завили в клініці, додавши, що Навальний залишається в медикаментозній комі.

Як інформувала “Новинарня“, 20 серпня в Росії екстрено госпіталізували опозиційного політика та громадського діяча-викривача Олексія Навального. У нього підозрюють отруєння токсинами.
Навальному стало зле під час польоту з Томська в Москву, через що літак екстрено сів в аеропорту Омська. Оточення Навального припускає, що в поїздці по Сибіру його могли отруїти невідомою речовиною, підмішаною в чай.
Навальний перебував у комі, підключений до апарата штучної вентиляції легень. Омські лікарі оцінювали стан Навального як важкий, але заявляли про відсутність слідів отрути.
На лікування до Німеччини його відпустили лише під тиском громадськості.
22 серпня Навального перевезли спеціальним медичним літаком з Омська до Берліна. У клініці “Шаріте” підтвердили його отруєння із застосуванням речовини з групи інгібіторів холінестерази.

Читайте також:
У Москві затримали опозиційного політика Навального

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна