Після закриття кордону до України прибули близько тисячі іноземців

 

Станом на ранок п’ятниці, 28 серпня, близько тисячі іноземців змогли в’їхати на територію України.

Про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко, передає “Цензор.нет”.

“Підкреслю, що за станом на 8-му ранку близько 1 тисячі іноземців змогли в’їхати в нашу країну, і вони підпадали під той перелік винятків. Він досить широкий, і впевнений, що цією нормою, звичайно, можуть скористатися іноземні громадяни для перетину українського кордону”, – зазначив Демченко.

Представник ДПСУ зауважив, що до заборони за добу в Україну в’їжджало в середньому близько 8 тисяч іноземних громадян.

Також він повідомив про зміну правил перетину адміністративного кордону з Кримом.

“Діяло розпорядження уряду № 979, і цієї ночі воно, фактично, припинило свою дію, і набула чинності постанова уряду № 367, яка чітко регламентує перетин адмінмежі як для іноземців, так і для громадян України, в тому числі дорослих і дітей. Однак також уряд запровадив певні додаткові обмеження які стосуються самоізоляції для тих, хто слідує з окупованих територій (…). Звичайно, самоізоляцію в подальшому можна припинити, здавши ПЛР-тест на коронавірус, який буде негативним. Крім того, іноземці повинні мати поліс страхування, слідуючи як на в’їзд на окуповану територію, так і виїжджаючи з неї “, – пояснив він.

Нагадаємо, на позачерговому засіданні Кабінету Міністрів ухвалили рішення на місяць заборонити в’їзд іноземцям з 28 серпня з низкою винятків.

Читайте також:
В Україні – найвище від початку епідемії число нових інфікувань COVID-19 за добу, понад 2400 недужих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна