В Україні – найвище від початку епідемії число нових інфікувань COVID-19 за добу, понад 2400 недужих

 

доповнено

За минулу добу, 27 серпня, в Україні діагностували 2438 нових випадків коронавірусної хвороби, це найбільше число нових виявлених інфікувань за добу від початку епідемії.

При цьому, за результатами повторних лабораторних досліджень, одужали 866 осіб. Від ускладнень померли 48 людей.

Цей добовий показник смертності – другий найвищий від початку пандемії коронавірусу в Україні. Рекорд фіксували 27 серпня – 49 померлих за добу від наслідків COVID-19.

Як передає “Новинарня“, такими є дані статистики, яку в п’ятницю, 28 серпня, показує система моніторингу РНБО.

Станом на сьогодні в Україні зареєстровано 56 963 активних випадки COVID-19. За добу число “діючих” хворих зросло на 1 524.

Напередодні, у четвер, показник динаміки нових хворих становив +1162, у середу +1050,  у вівторок +1287, у понеділок +1488, в неділю +1460, у суботу +1634, у минулу п’ятницю +1446.

За весь час епідемії коронавірус діагностовано у 114 497 українців, із них 55 083 одужали, 2 451  помер.

Наразі коронавірусна хвороба виявлена по областях:

Дані з тимчасово окупованих територій АР Крим, Донецької, Луганської областей та міста Севастополя відсутні.

Читайте також:
РНБО прогнозує 360 тисяч випадків зараження COVID-19 в Україні до кінця жовтня

Нагадаємо, в Китаї з грудня 2019 року почали реєструватися випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Хвороба може супроводжуватися жаром, кашлем, задухою, втратою нюху й іноді смаку, пневмонією. Принаймні у 80% заражених людей захворювання проходить у легкій формі.
Летальність становить ~0,6-1,5%, залежно від віку популяції, рівня меддопомоги та числа виявлених безсимптомних випадків хвороби. В Україні поточний показник смертності – близько 2,5% – через низький рівень тестування.

11 березня ВООЗ офіційно оголосила глобальну пандемію COVID-19.

За даними інфографіки Університету Джонса Гопкінса, станом на 9:00 28 серпня у світі лабораторно зафіксовано понад 24,454 млн випадків зараження коронавірусом. Щонайменше 831,61 тис. людей померли від ускладнень, викликаних COVID-19. Понад 15,99 млн – одужали.

3 березня в Україні зафіксували перший випадок зараження коронавірусом COVID-19. Інфікованим виявився житель Чернівецької області, який прилетів з Італії разом із дружиною. 20 березня стало відомо, що він вилікувався.

Першу смерть від коронавірусу в Україні зафіксували 13 березня : померла 71-річна жінка в лікарні в Радомишлі. Вона повернулася 1 березня з Польщі до Львова, а потім поїхала на Житомирщину.

Більшість країн світу запроваджували жорсткі обмежувальні заходи для протидії поширенню коронавірусної інфекції – із закриттям кордонів, скасуванням масових заходів та зібрань, навчання у школах і ВНЗ, переведенням підприємств і установ на віддалений режим роботи, обмеженням сполучення між регіонами й деякими країнами, зупинкою виробництва тощо.

Карантинні обмеження в умовах пандемії COVID-19 в Україні були запроваджені з 12 березня.
Із 17-18 березня в Україні закрили кордони, припинили рух метро, міжміське й міжобласне пасажирське сполучення, ввели обмеження на роботу закладів обслуговування й торгівлі, на пересування в населених пунктах та встановили відповідальність за їх порушення.
Із 6 квітня уряд посилив карантинні заходи, а надалі скоригував.
У 20-х числах квітня країни Європи почали поступово виходити з карантину (ДаніяАвстріяЧехія тощо).
22 квітня Кабмін продовжив карантин до 11 травня, а після цього – дещо пом’якшив, але продовжив решту карантинних обмежень.
Із 11 травня почалося послаблення карантинних обмежень в Україні. 20 травня уряд запровадив адаптивний карантин до 22 червня (тобто обмежувальні заходи поступово пом’якшуватимуться залежно від епідемічної ситуації в кожному регіоні).
23 травня в Києві запустили у звичайному режимі наземний громадський транспорт, із 25 травня – метро.
Чергові етапи послаблення карантину в Україні почалася 5 червня, а потім – 10 червня.
Рішенням уряду від 17 червня адаптивний карантин було продовжено до 31 липня. Надалі його подовжили до кінця літа.

22 серпня президент Зеленський заявив, що “перша хвиля” коронавірусу прийшла в Україну лише зараз.

Читайте також:
Ляшко допустив повернення жорсткого карантину в Україні


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.