У Дніпрі під час сутичок із охороною Зеленського активістці РОК Новіковій зламали ребро, – екснардеп

 

У середу, 26 серпня, під час візиту президента Володимира Зеленського до Дніпра біля гімназії №33, куди він завітав, трапилися сутички, під час яких активістці “Руху опору капітуляції” Аліні Новіковій зламали ребро.

Про це повідомив народний депутат VIII скликання Андрій Денисенко у фейсбуці.

“У Аліни Новікової, яку сьогодні у Дніпрі била охорона Зеленського, – зламане ребро. Це офіційні дані СМЕ. Аліна – дівчина з Донецька, патріотка, біженка, яка бере активну участь в усіх акціях “Руху опору капітуляції” на захист України. Вдумайтеся – щоби не підпустити її з незручними питаннями до Зекапітулянта, його охорона зламала їй ребро”, – написав Денисенко.

Джерело: Андрій Денисенко/Facebook

Надія Святун і Аліна Новікова. Джерело: Андрій Денисенко/Facebook

Денисенко зазначив, що тілесні ушкодження легкого ступеня важкості отримали також громадські діячі Валерій Гарагуц та Надія Святун.

Видання “Дніпроград” повідомляє, що президент не звернув увагу на мітингувальників.

Володимир Зеленський разом із головою Дніпропетровської ОДА Олександром Бондаренком покинув гімназію №33 на броньованому автобусі, де чекав, поки всі охоронці займуть місця і кортеж вирушить далі по маршруту.

У пресслужбі Управління державної охорони заявили, що застосування фізичної сили співробітниками УДО до мітингувальників є “відвертою брехнею та містить ознаки спланованованої інформаційної провокації”.

“Поширена окремими ЗМІ маніпулятивна інформація не відповідає дійсності та розповсюджується виключно в інтересах окремих політичних груп! Більше того, інформація про те, що військовослужбовці УДО України нібито застосували фізичну силу до мітингувальників, є відвертою брехнею та містить ознаки спланованої інформаційної провокації”, – йдеться у заяві УДО, опублікованій у фейсбуці в середу, 26 серпня.

Мовляв, “військовослужбовці Управління державної охорони України відповідно до положення частини другої статті 19 Конституції України діють лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, передбачений Конституцією та законами України”.

Читайте також:
Десятки громадських діячів виступили зі зверненням проти політичних репресій в Україні

“Рух опору капітуляції” виснув вимоги і погрожує кампанією за відставку Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна