Президент надав загиблому нацгвардійцю Михальчуку звання Героя, а бригаді – його ім’я

 

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України з удостоєнням золотою зіркою військовослужбовцю Бригади швидкого реагування Нацгвардії Сергію Михальчуку, посмертно.

На церемонії підняття Державного прапора в неділю, 23 серпня, Зеленський вручив медаль сестрі загиблого воїна, Анастасії.

Бригада швидкого реагування (4-та бригада оперативного призначення Національної гвардії), в якій служив Михальчук, отримала почесне найменування на його честь.

Також президент присвоїв почесні найменування низці інших частин Нацгвардії, ЗСУ й ДПСУ. Церемоніал відбувся на військовому аеродромі у Василькові Київської області. На ньому були присутні керівники держави та уряду, керівники силових структур та попередні президенти України – Леонід Кравчук, Леонід Кучма, Віктор Ющенко і Петро Порошенко.

“Символічно, що саме в цей день будуть вручені бойові прапори та присвоєні почесні найменування військовим частинам Збройних сил України, Національної гвардії та Державної прикордонної служби України. На них замайорять стрічки з іменами видатних особистостей, як минулого, так і нашого сьогодення.

Одним з них є сержант Сергій Михальчук, Герой України – на превеликий жаль, посмертно. Сьогодні я з великою шаною вручу його сестрі золоту зірку, а 4-та бригада оперативного призначення Національної гвардії отримає почесне найменування імені Героя України, сержанта Сергія Михальчука”, – сказав Зеленський.

21-річний сержант Сергій Михальчук (позивний “Міха”) загинув 14 грудня 2019 року внаслідок обстрілу українських позицій. Під час вибуху ворожої міни він прикрив своїм тілом побратима, прийнявши на себе основну кількість уламків.

Читайте також:
Бригаді швидкого реагування НГУ – 5 років. У Гостомелі відкрили меморіал полеглим на Світлодарській дузі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна