“Перша хвиля” коронавірусу прийшла в Україну лише зараз, але ми потужно підготовлені, – Зеленський

 

В Україні “перша хвиля” COVID-19 по-справжньому відбувається саме зараз.

Про це в інтерв’ю каналу “Україна 24” заявив президент Володимир Зеленський, передає “Укрінформ“.

“У нас в Україні першої хвилі реально не було в ті терміни, в які вона була в Європі. Хвиля зараз – адже є зростання”, – сказав Зеленський.

Він переконаний, що Україна добре підготовлена до викликів епідемії.

“З точку зору ліжок, обладнання, кількості тестів, технічної підготовки, фахівців – ми в цьому напрямку дуже потужні. Щодо ліжок, боюсь про це говорити, але у деяких областях заповнення уже понад 50%. Це дуже небезпечно”, – сказав водночас Зеленський.

Він закликав людей ставитися до COVID-19 відповідально, дотримуватися дистанції та маскового режиму.

“Немає вакцин, це складна ситуація. Не витримає будь-яка кількість ліжок чи спеціалістів другої чи третьої хвилі, якщо вона буде дуже потужна”, – відзначив Зеленський.

За його словами, декілька країн майже готові з вакцинами, однак наразі немає чітких термінів, коли буде налагоджене виробництво.

“В усі черги ми записані. Але все це поки що слова, розробки, обіцянки… Якщо не витримають наші медики, буде те, що було в Італії”, – додав президент.

Нагадаємо, у травні президент Зеленський назвав себе і прем’єр-міністра Шмигаля “майстрами спорту по боротьбі з коронавірусом”.

Як інформувала “Новинарня“, за добу 21 серпня в Україні зафіксовано 2 328 нових випадків COVID-19 – новий антирекорд.

Читайте також:
Збройні сили оновили антирекорд інфікування коронавірусом за добу

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна