На Херсонщині СБУ затримала ексчиновницю ОДА, що працювала на спецслужби Росії

 

Служба безпеки України затримала колишню чиновницю Херсонської ОДА, що працювала на ФСБ Росії.

Як повідомили у пресцентрі СБУ в четвер, 20 серпня, жінка за вказівкою російських спецслужб розгорнула у області агентурну мережу, залучивши туди проросійськи налаштованих мешканців Херсона.

ФСБ Росії завербувала мешканку Херсона ще у 2015 році в окупованому Криму. Тоді ж вона отримала вказівку збирати розвідувальну інформацію про військові об’єкти та співробітників українських спецслужб.

“Жінка мала вивчати суспільно-політичну обстановку у південному регіоні нашої країни, передавати дані про діяльність місцевих органів державної влади і управління, неурядових міжнародних фондів та організацій, а також окремих лояльних до РФ політичних та громадських діячів“, – йдеться у повідомленні.

До агентурної мережі колишня чиновниця залучила інших проросійськи налаштованих мешканців Херсона. Отриману інформацію вона передавала через заздалегідь обумовлені з російським куратором канали зв’язку, а також під час особистих виїздів на тимчасово анексовану територію Криму та в Москву.

Ексчиновницю затримали. Наразі їй готують підозру за статтею про державну зраду, яка передбачає позбавлення волі від дванадцяти до п’ятнадцяти років.

Читайте також:
Крим швидше повернеться під юрисдикцію України, якщо Херсонщина квітнутиме, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна