Крим швидше повернеться під юрисдикцію України, якщо Херсонщина квітнутиме, – Зеленський

 

Президент Володимир Зеленський узяв участь у представленні Стратегії розвитку Херсонської області на 2021-2027 роки в рамках поїздки до регіону.

Про це в четвер, 20 серпня, інформує пресслужба глави держави.

“Стратегія кожної області створюється не у високих столичних кабінетах, а безпосередньо на місці подій, у постійному діалозі з людьми”, – сказав Зеленський.

На його думку, спільне завдання центральної та місцевої влади і всіх громадян – максимально розкрити потенціал регіону і подолати виклики, що стоять перед ним.

“Херсонщина має неймовірний потенціал в агропромисловості, туризмі, відновлюваній енергетиці, транспортній сфері. Херсонська земля неймовірно родюча”, – зазначив президент.

Глава держави також акцентував увагу на тому, що Херсонська область межує з окупованих Кримом, і висловив переконання, що півострів обов’язково повернеться в Україну.

“Я впевнений, коли поруч із ним буде квітуча, сяюча, успішна Херсонщина – це повернення станеться значно швидше”, – наголосив Зеленський.

Представляючи Стратегію розвитку Херсонської області, голова обласної державної адміністрації Юрій Гусєв зазначив, що однією з перспективних галузей регіону є сільське господарство і, зокрема, напрям зрошення може отримати додатковий імпульс після реалізації земельної реформи в Херсонській області.

Посадовець повідомив, що найближчим часом разом із урядом презентує стратегію розвитку зрошення з пілотними проектами в області. Гусєв відзначив великий потенціал галузі туризму, суднобудування, значні інфраструктурні можливості.

Читайте також:
У Запоріжжі на фестивалі “Толока” Зеленський придбав книгу московського видавництва

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна