На Донеччині викрили чиновника СЗР і експрикордонника на вивезенні боєприпасів із зони ООС

 

Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в Краматорську на Донеччині, викрили чиновника Служби зовнішньої розвідки і колишнього військовослужбовця на зберіганні й придбанні боєприпасів без передбаченого законом дозволу.

Про це в п’ятницю, 21 серпня, інформує пресслужба ДБР.

“За даними попереднього розслідування, полковник СЗР за вказівкою колишнього військовослужбовця Державної прикордонної служби незаконно вивозив боєприпаси з району проведення ООС”, – ідеться в повідомленні.

Слідство встановило, що боєприпаси колишній прикордонник вкрав під час проходження ним служби в 2015-2017 роках і зберігав в орендованому ним гаражі в Сєвєродонецьку. На спробі вивезення цих боєприпасів і викрили “перевізників” зброї.

Слідчі виявили та вилучили під час обшуку в службовому автомобілі чиновника майже 6 тисяч патронів калібру 5,45, більше ніж чотири тисячі патронів калібру 7,62, чотири гранати РПГ-26, одну ручну протитанкову гранату РПГ-22, п’ять уніфікованих запалів ручних гранат, п’ять гранат РГД -5 і гранату Ф-1.

Зазначається, що фігурантам повідомили про підозру в незаконному поводженні з боєприпасами (ч. 1 ст. 263 КК України). Вирішують питання про обрання щодо них запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення провини підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до семи років.

Читайте також:
Чиновників Командування Медсил ЗСУ викрили на хабарі в мільйон гривень, – СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна