Допит судді Вовка зірвався через дії його адвокатів, – НАБУ

 

Національне антикорупційне бюро не провело допит голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка в понеділок, 17 серпня, адже його захисники просили перенести допит на пів години пізніше, але самі прийшли раніше.

Про це заявив директор НАБУ Артем Ситник, передає “Укрінформ”.

“Дійсно, сьогодні пан Вовк приходив на допит, сторона захисту попросила перенести на пів години, але прийшли раніше. І через п’ять хвилин одразу пішли. І про це, відповідно, написали у фейсбуці”, – зазначив він.

За словами Ситника, як тільки суддів ОАСК – фігурантів кримінальної справи – було оголошено в розшук, “відразу всі, крім одного фігуранта, з’явились і сказали, що не на роботі – хоча перед цим їх не було ні за місцем роботи, ні за місцем проживання”.

“Наскільки я знаю, на завтра він (Павло Вовк , – “Н”) запрошений… Я думаю, що процесуальна поведінка буде належним чином здійснюватись”, – додав директор НАБУ.

Вранці 17 серпня оголошений у розшук голова Окружного адміністративного суду Києва Павло Вовк заявив у фейсбуці, що прийшов на допит до НАБУ в зазначений у повістці час, але нікого не застав на місці й через 40 хвилин очікування пішов.

Нагадаємо, 17 липня НАБУ презентувало відео про Вовка і ОАСК, де голова суду та суддя обговорювали, як будуть “захоплювати владу”. Водночас сам суддя назвав ці записи фальсифікацією і заявив, що не збирається йти у відставку.

НАБУ звинувачує голову ОАСК Павла Вовка у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створення штучних перешкод у їх роботі.

Читайте також:
Суд вирішив забрати у НАБУ справу про “записи Вовка”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна