НАБУ оголосило в розшук голову Окружного адмінсуду Києва Вовка

 

Національне антикорупційне бюро України оголосило в розшук п’ятьох суддів Окружного адміністративного суду Києва, серед яких і голова ОАСК Павло Вовк, та двох членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Про це у вівторок, 11 серпня, повідомляється на сайті НАБУ.

“Національне антикорупційне бюро України розшукує підозрюваних, які діяли у межах злочинної організації на чолі з головою ОАСК, яка мала на меті захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККСУ), Вищою радою правосуддя (ВРП) та створення штучних перешкод у їхній роботі”, – йдеться в повідомленні.

Так, у розшук оголошено суддів ОАСК Вовка, Володимира Келеберду, Ігоря Качура, Ігоря Погрібніченка, Олексія Огурцова. Також розшукуються члени Вищої кваліфікаційної комісії суддів Сергій Остапець та Микола Сірош.

Нагадаємо, НАБУ звинувачує голову ОАСК Павла Вовка у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створення штучних перешкод у їх роботі.

17 липня НАБУ презентувало відео про Вовка і ОАСК, де голова суду та суддя обговорювали, як будуть “владу захоплювати”. Водночас сам суддя назвав ці записи фальсифікацією і заявив, що не збирається йти у відставку.

Читайте також:
Суд вирішив забрати у НАБУ справу про “записи Вовка”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна