Власник Delfi перешкоджає евакуації судна, – Криклій

 

Міністр інфраструктури України Владислав Криклій заявив, що судновласник Delfi намагається завадити евакуації бункерувальника з ужбережжя Одеси.

Пр оце урядовець написав у суботу, 15 серпня, у фейсбуці.

“Злий задум чи просто божевілля. Але судновласник “Делфі” подав у Господарський суд м.Києва позов до АМПУ з клопотанням заборонити вчиняти будь-які дії по відношенню до судна. Дійсно, навіщо його ліквідовувати з пляжу, нікому ж “не заважає”. Добре, що суд відмовив їм у задоволенні їх клопотання про забезпечувальні заходи і ми продовжуємо роботи з евакуації. Але сильно злить відчуття того, що ті хто створили та не вирішили проблеми й надалі продовжують їх додавати і заважати”, – зазначив міністр.

Він додав, що правоохоронцям варто детальніше ознайомитися “з діяльністю судновласника “Делфі” – Mister Drake PC на території України і яку мету вони переслідують своїми діями”.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури Криклій повідомляв, що вже знайшли кран, за допомогою якого підніматимуть затонулий біля узбережжя Одеси танкер Delfi.

Дві липневі спроби підняти з мілини й поставити на кіль аварійний танкер Delfi виявилися безуспішними. 

Як відомо, в листопаді 2019 року в Чорному морі біля Одеси зазнав аварії танкер “Делфі” (Delfi) з трьома українцями на борту. Через шторм його віднесло в бік пляжу “Дельфін”. Водолази евакуювали трьох членів екіпажу. В результаті аварії танкера нафтопродуктами було забруднено узбережжя.

Також з’ясувалося, що в танкера були проблеми з судновими документами. Як одна з версій обговорювалася можливість його участі в незаконній дозаправці суден. Але Держприкордонслужба цей факт не підтвердила.
За версією слідства, танкер зазнав аварії через те, що капітан проігнорував попередження про шторм і відмовився від запропонованої допомоги, чим поставив під загрозу життя членів екіпажу і безпеку в акваторії Одеського морського порту.

Надалі судно почало дрейфувати і потрапило на мілину.
Від часу аварії було зафіксовано кілька витоків нафтопродуктів з аварійного танкера. Анонсовані терміни відбуксирування “Делфі” вже кілька разів зривалися.

Читайте також:
Аварія танкера в Одесі: вміст нафтопродуктів у морі перевищений у 157 разів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна