Аварія танкера в Одесі: вміст нафтопродуктів у морі перевищений у 157 разів

 

Фахівці Держекоінспекції встановили перевищення у 157 разів вмісту нафтопродуктів в епіцентрі події за участю танкера “Делфі” в Одесі.

Як повідомляє “Новинарння”, про це у Facebook в суботу, 23 листопада, написав виконувач обов’язків глави Держекоінспекції Єгор Фірсов.

“Тримаю на особистому контролі ситуацію в Одесі. Станом на зараз ситуація не є критичною, але рекомендую відмовитись від купання у морі. Нашими фахівцями встановлено перевищення вмісту в епіцентрі події нафтопродуктів у 157 разів”, – написав Фірсов.

За його словами, інспектори наразі працюють на місці і продовжують моніторинг забруднення у межах своїх повноважень і зони відповідальності.

“Координуємо дії з АМПУ (Адміністрація морських портів України – “Н”), на жаль, наразі через шторм зробити можна небагато — вздовж берега розтягнули сорбуючі бони. Як тільки шторм вщухне, бони встановлять навколо аварійного буксира, щоб уникнути поширення плям паливно-мастильних матеріалів у море. Отримавши доступ до судна, фахівці зможуть провести обстеження і встановити більш точні показники забруднення”, – додав він.

В.о. глави Держекоінспекції додав, що наразі вже є певна інформація про саме судно.

“Це рейдово-портовий нафтоналивний плавбункеровщик болгарського проєкту 585. Його довжина 59 метрів, ширина – 10 метрів, вантажопідйомність 1565 тонн. Відомо, що власник судна “Фактор груп лімітед” зареєстрований у Харкові і належить Джавадову Шамсаддіну Алі Огли”, – зазначив Фірсов.

Як інформувала “Новинарня“, танкер сів на мілину біля Одеси 22 листопада. З нього врятували трьох членів екіпажу.
Раніше повідомляли, що судно було порожнє, але, за повідомленнями журналістів, на воді видно маслянисті плями, а в повітрі відчувається запах пального.

За наявною інформацією, танкер стояв баластом біля Одеси з травня 2019 року. Власником його є громадянин Великої Британії, порт прописки – у Румунії. Вийшло судно з Констанци.

Вчора надвечір Єгор Фірсов заявляв, що у воді на місці аварії танкера в морі біля Одесиу 53 рази перевищений вміст нафтопродуктів.

Читайте також:
Шторм на Азовському морі: з острова Бірючий евакуювали 11 людей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна