Шторм на Азовському морі: з острова Бірючий евакуювали 11 людей

 

З острова Бірючий (смт. Кирилівка Запорізької області) на суходіл рятувальники евакуювали 11 людей.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 22 листопада, інформує пресслужба ДСНС у Запорізькій області.

“Завдяки оперативним і злагодженим діям та своєчасно вжитим заходам рятувальники доставили на суходіл 11 людей. Медична допомога евакуйованим не знадобилась. Органами місцевої влади організовано їх перевезення на автовокзал Кирилівки”, – повідомили рятувальники.

Наразі повідомлень про необхідність надання допомоги, пов’язаної з негодою від мешканців смт. Кирилівка не надходило.

У ДСНС зазначають, що інженерна техніка та особовий склад перебуватимуть на цілодобовому чергуванні на місці події до окремого розпорядження.

Як відомо, з 20 по 22 листопада на Азовському узбережжі вирувала негода, сильні пориви східного вітру до 28 м/с, висота хвиль 15-20 дм призвели до підвищення рівня води на Федотовій косі у смт Кирилівка Якимівського району. Через шторм затопило близько 40 баз відпочинку. Вода сягає метра. Бази не працюють.

Острів Бірючий залишився відрізаним від суходолу, піщана дорога вкрита водою.

Сьогодні близько 15:40 рятувальники ДСНС передислокували плаваючий транспортер з тягачем з Аварійно-рятувальної частини АРЗ СП смт Семенівка (Мелітопольський район) на острів для того, щоб оперативно надати допомогу населенню та провести невідкладну евакуацію у разі потреби.

Читайте також:
Аварія танкера в Одесі: вміст нафтопродуктів у морі перевищений у 53 рази

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна