Укроборонпром передав Міноборони останню партію БТР-4Е

 

Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O. O. Морозова, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, передало Міністерству оборони України останні чотири БТР-4Е.

Як повідомляє пресслужба “Укроборонпрому” в п’ятницю, 14 серпня, таким чином бюро виконало всі контрактні зобов’язання з виготовлення 45 машин.

“Із випередженням графіку віддали останню партію бронетранспортерів для військових. Усі 45 машин готові та вже передані замовнику. Частина цих нових БТР-4Е прямує на Київ – вони візьмуть участь в урочистостях до Дня незалежності України”, – зазначив директоа ХКБМ Яків Мормило.

Бронетранспортери від ХКБМ укомплектовані кулеметами виробництва київського заводу “Маяк”, який є співвиконавцем контракту.

Виконання контракту з БТР-4Е фактично відродило виробництво на цьому підприємстві.

“Для нас це був принциповий контракт. Його розблокування та вчасне виконання – за графіком, узгодженим із замовником, без нарікань на якість, це приклад того, що підприємства “Укроборонпрому” працюють по-новому. Основний замовник нашої бронетехніки – Міністерство оборони. Ми хотіли довести військовим, що спроможні робити якісну техніку вчасно. І ми це зробили. На черзі – другий проблемний контракт – БТР для Нацгвардії. Його реалізація була неможлива через те, що ХКБМ виконував замовлення для військових на максимальній виробничій потужності заводу. Тепер усі перепони усунуті й незабаром нацгвардійці отримають першу партію машин”, – розповів заступник гендиректора ДК “Укроборонпром” Мустафа Найєм.

Виконання постачань бронетранспортерів відбувається за контрактом з Міноборони від 2016 року, який був розблокований спільними зусиллями президента України, Кабінету Міністрів України, Міноборони та нового керівництва “Укроборонпрому” наприкінці 2019 року.

Перші відвантаження військовим бронетехніки після відновлення робіт за контрактом відбулися у грудні 2019 року – ХКБМ передав військовим 12 бронетранспортерів БТР-4Е. Далі відвантаження відбувалися чітко за графіком, попри особливий режим роботи підприємства у зв’язку із карантином.

Бронетранспортер БТР-4Е – це сучасна, броньована, колісна, чотиривісна, плаваюча бойова машина, на базі якої створено ціле сімейство машин (командирська, командно-штабна, медична, ремонтно-евакуаційна тощо).
Бронетранспортер БТР-4Е є суто українською розробкою, що пройшла повний цикл від “чистого аркушу” до постановки на озброєння, нині серійно випускається в Україні, планово надходить до підрозділів ЗСУ та НГУ, поступово замінюючи бронетранспортери, що залишились у спадок від СРСР. Бойове хрещення БТР-4Е відбулося в червні 2014 року під час проведення Антитерористичної операції в районі Слов’янська на Донеччині.

Нагадаємо, нещодавно українське військо прийняло на озброєння тактичну бойову машину “Дозор-Б”.

Читайте також:
Львівський авіаремонтний завод передав війську модернізований літак МіГ-29

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна