Українське військо прийняло на озброєння тактичну бойову машину “Дозор-Б”

 

Тактичну бойову колісну машину “Дозор-Б” прийняли на озброєння Збройних сил України.

Про це в понеділок, 20 липня, інформує пресслужба “Укроборонпрому” з посиланням на  наказ Міністерства оборони України №245.

“Дозор-Б” входить до лінійки броньованої техніки концерну, яка була прийнята на озброєння ЗСУ після початку війни на сході України. Перша партія “Дозорів” пройшла випробування безпосередньо на фронті ще у 2016 році. Після цього машину доопрацювали та покращили, провели підконтрольну експлуатацію із позитивними результатами. І ось нарешті “Дозор-Б” прийнято на озброєння, що дає змогу розпочати підготовку до її серійного виробництва. Також це підвищує експортний потенціал бронемашини”, – цитує пресслужба гендиректора концерну Айвараса Абромавичуса.

Тактична бойова колісна машина “Дозор-Б” – повнопривідна броньована машина з колісною формулою 4х4. Створена як багатоцільовий захищений транспортний засіб для перевезення особового складу, озброєння та військового обладнання масою до двох тонн.

Машина призначена для використання в підрозділах сухопутних військ, військової поліції, розвідувальних та тилових підрозділах. У залежності від призначення передбачається різне виконання при виробництві: бронетранспортер, санітарна, командно-штабна, розвідувально-дозорна та інші спеціальні машини.

Державне підприємство “Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.O. Морозова” є одним із основних підприємств у складі державного концерну “Укроборонпром”, що займається розробкою та виробництвом бронетанкової техніки.

Нагадаємо, нещодавно Міноборони отримало партію модернізованих танків Т-64.

Читайте також:
КБ “Луч” розробляє ударний безпілотник “Сокіл-200”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна