НАБУ завершило розслідування у справі ексміністра Омеляна

 

Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування у справі ексміністра інфраструктури Володимира Омеляна.

Про це в п’ятницю, 14 серпня, інформує пресслужба НАБУ.

“Розслідування ймовірних незаконних дій ексміністра інфраструктури України, які призвели до недоотримання держбюджетом 30,5 млн грн, завершене. 14 серпня 2020 року колишньому високопосадовцю відкриті матеріали слідства для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду”, – йдеться у повідомленні.

“Маю честь з усіх урядів бути єдиним міністром, вже дві справи якого будуть розглядатися у Вищому антикорупційному суді. Гордий за Україну, виявляється корупцію у нас все ж подолано усюди, крім однієї особи! Після грандіозної справи про “нечуване” збагачення, яке зараз звелося до пшику у вигляді “а чий автомобіль?”, переходимо до наступної: зниження на 20% портових тарифів і зборів, для того щоб українські порти були конкурентними з тими ж російськими – все ж таки цинічний злочин”, – прокоментував Омелян у фейсбуці.

За його словами, “особливої пікантності додає той факт, що судова практика з застосування ч.2 ст. 211 взагалі відсутня”.

Тобто, вперше посадову особу судитимуть за цією статтею.

“Абсурд ситуації полягає в тому, що незважаючи на те, що ми повністю дотрималися букви закону і пройшли всі процедури, знизили портові тарифи і збори виключно на виконання відповідних колегіальних рішень уряду – НАБУ вважає інакше. Фактично, тепер уряд і парламент будуть паралізованими. Будь-яка дерегуляція чи зниження податкового тиску – автоматична справа від НАБУ. Звісно, якщо ви – в опозиції. А як ні – то ні”, – наголосив Володимир Омелян.

Нагадаємо, 19 червня детективи Національного антикорупційного бюро повідомили про підозру колишньому міністру інфраструктури Володимиру Омеляну у вчиненні незаконних дій, через які державний бюджет недоотримав 30,5 млн грн.
Дії експосадовця кваліфікували за ч.2 ст.211 Кримінального кодексу – видання службовою особою нормативно-правового акту, що зменшує надходження бюджету всупереч закону, якщо предметом таких дій були бюджетні кошти в особливо великих розмірах.
25 червня Вищий антикорупційний суд обрав Омеляну запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання (до 19 серпня).

Читайте також:
Поясніть Зеленському, що він говорить англійською на рівні вождя африканського племені, і це небезпечно для держави, – Омелян

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна