Ощадбанк виграв суд у Сбербанку Росії

 

Український державний “Ощадбанк” виграв суд у “Сбербанку Росії” в суперечці за знак для товарів і послуг. “Ощадбанк” відстоював своє право на торговельну марку.

Про це в середу, 12 серпня, повідомляє пресслужба фінустанови.

Розгляд справи тривав більше чотирьох років. Під час судового розгляду провели три експертизи, розглянули понад 100 клопотань сторін.

Справа стосується заборони російському “Сбербанку” використовувати фірмове найменування “СБЕРБАНК” на території України.

В основному суперечці “Ощадбанк” наполягає на незаконності перейменування української “дочки” “Сбербанку Росії” на “Сбербанк” і в січні 2016 року заявив про порушення прав інтелектуальної власності.

В “Ощадбанку” вважають, що “Сбербанк Росії” незаконно використовує торговельну марку “СБЕРБАНК”, що може вводити клієнтів в оману і певним чином впливати на їх поведінку.

Під даними пресслужби банку, єдиним законним власником торгової марки “СБЕРБАНК” на території України є “Ощадбанк” (свідоцтво №82116 від 10.09.2007).

Читайте також:
“Ощадбанк” виграв у РФ суд на $1,3 млрд щодо збитків за анексію Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.