Крим, Донбас, гібридні війни, дезінформація: новий начальник ГУР назвав завдання на посаді

 

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов назвав ключові завдання на посаді. Серед них – повернення до складу України тимчасово окупованих територій, гібридні війни, боротьба з дезінформацією тощо.

Про це Буданов заявив у понеділок, 10 серпня, під час представлення на посаду президентом Володимиром Зеленським. 

Буданов наголосив, що чітко розуміє поставлені перед ним завдання.

“Для мене та моєї команди пріоритетом є реінтеграція Донбасу та Автономної Республіки Крим. Ми націлені на результат для майбутнього нашої держави”, – цитує Буданова пресслужба ОПУ.

Він також зауважив, що перед Україною постали такі виклики, як посилення впливу гібридних війн, глобальна дезінформація та наявність ворога на нашій землі.

“Сьогодні перед воєнною розвідкою України стоять такі завдання. Це збільшення впливу розвідки у сфері міжнародних відносин, повернення тимчасово окупованих територій Донбасу та Автономної Республіки Крим і відновлення справедливості відносно осіб, які принесли війну на нашу Батьківщину“, – зазначив начальник ГУР Міноборони.

Кирило Буданов також ставить перед собою завдання підвищити професійний рівень співробітників, запровадити нові технології, посилити аналітичну роботу з метою прогнозування ризиків і проводити спеціальні заходи.

Серед іншого, голова воєнної розвідки наголосив, що у своїй роботі керуватиметься принципом “Честь понад усе”.

“Честь понад усе” – ця фраза набагато змістовніша, ніж можна уявити. У неї вкладено фактично все. Це формула перемоги. Це вектор, на який потрібно рівнятися, це сенс, суть і основа, на якій у подальшому будуватиметься робота Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Як інформувала “Новинарня“, Кирила Буданова було призначено начальником головного управління розвідки Міністерства оборони України указом президента Володимира Зеленського від 5 серпня. На цій посаді він змінив Василя Бурбу.

10 серпня президент Зеленський представив Буданова особовому складу ГУР МО.

Буданов у 2007 році здобув освіту в Одеському інституті Сухопутних військ, а після навчання розпочав службу в спецназі ГУР Міноборони України, де обіймав різні посади. Брав участь у бойових діях на Донбасі з 2014 року і є повним кавалером ордену “За мужність”. З 2020 року служив на посаді заступника директора в Службі зовнішньої розвідки України.

Читайте також:
Нового очільника ГУР минулого року хотів підірвати російський диверсант, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна