Нового очільника ГУР минулого року хотів підірвати російський диверсант, – ЗМІ

 

Новий начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов був ціллю диверсанта з Російської Федерації Олексія Ломака, який 4 квітня 2019 року в Києві заклав вибухівку під автомобіль розвідника.

Диверсант встановлював міну під сидінням автомобіля Буданова, але сам випадково привів її в дію і був затриманий, пише видання “Цензор.нет”.

Зазначається, що громадянину Киргизстану Олексію Ломако відірвало кисть руки, його затримали. Разом з ним за ґрати потрапив зрадник Руслан Ткачук, співробітник фіскальної служби, у якого був доступ до системи відеоспостереження Києва.

За даними Бутусова, замах на Буданова організували через те, що він у 2016 році брав участь у спецоперації в окупованому Криму.

Тоді, пише журналіст, п’ятеро українських диверсантів проникли на півострів морем, але через зраду найнятого водія потрапили в засідку і були змушені відстрілюватися.

Під час перестрілки було ліквідовано підполковника ФСБ РФ Роман Каменєва. Українським диверсантам вдалося дістатися на північ Криму і через дамбу через затоку Сиваш прорватися на вільну від окупації територію, ліквідувавши під час прориву російського десантника.

Офіційні українські джерела спростовують бої в Криму диверсантів ГУР МО.

За даними Бутусова, серед диверсантів, які проникли на півострів, був також начальник диверсійного управління ГУР МО Максим Шаповал, якого в червні 2017-го підірвали радіокерованою міною.

Як інформувала “Новинарня“, в ніч проти 4 квітня 2019 року на вулиці Вільямса в Голосіївському районі Києва вибухнув автомобіль Chevrolet Evanda.
За даними правоохоронців, вибухівка здетонувала під час закладення, підривник зазнав тяжких поранень (йому відірвало п’ясть руки), згодом він помер у лікарні.

30 квітня 2020 року Голосіївський райсуд Києва визнав двох росіян винними у замаху на вчинення теракту – підриву автомобіля українського розвідника – і засудив їх досеми і восьми років позбавлення волі.

Кирила Буданова було призначено начальником головного управління розвідки Міністерства оборони України указом президента Володимира Зеленського від 5 серпня. На цій посаді він змінив Василя Бурбу.

Читайте також:
За причетність до замаху на розвідника за участю росіян арештований прикордонник, – ГПУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна