Шмигаль назвав “державною таємницею” стратегію деокупації Криму

 

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль відмовився назвати конкретні пункти стратегії деокупації Криму, яку готує влада, пославшись на “державну таємницю”.

Про це він сказав в інтерв’ю журналістам “Радіо Свобода”.

“Конкретні речі в цій стратегії? Я знову скажу, що озвучувати сьогодні не можна. Це певний елемент державної таємниці. Але перше: Крим – це українська земля. Вона повинна повернутися. Є державна стратегія, розуміння, що крок за кроком ми повинні робити, теж є. І як діяти за допомогою в тому числі й наших міжнародних партнерів, ми також розуміємо і знаємо. Чи можна це зробити швидко? Тут є питання. Дуже хочеться (щоб було швидко – Н.). Скільки часу це займе, якими будуть процедури, це може бути тривалий процес, об’єктивно”, – сказав прем’єр-міністр України.

Додамо, що цього тижня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що в його відомстві вже завершили роботу над своєю частиною стратегії деокупації Криму, провели консультації з Міністерством реінтеграції та тимчасово окупованих територій України.

Зараз готується спільний документ із зазначеної стратегії для подальшої передачі до Ради національної безпеки і оборони України.

Раніше представник президента України в АРК Антон Кориневич зазначив на початку червня, що на базі Мінреінтеграції України працює робоча група з розробки стратегії деокупації і реінтеграції Криму, однак частина цього документа буде непублічною.

Як інформувала “Новинарня“, Зеленський хоче збільшення кількості міжнародних майданчиків, де йтиметься про деокупацію Криму.

Читайте також:
Кулеба: зміни до Конституції РФ не завадять деокупації Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна