Зеленський хоче збільшення кількості міжнародних майданчиків, де йтиметься про деокупацію Криму

 

Президент України Володимир Зеленський виступає за збільшення кількості майданчиків, на яких обговорюватиметься питання деокупації Криму, зокрема на міжнародному рівні.

Про це він заявив під час пресконференції в середу, 20 травня.

“Це наша земля, наш народ, і, можливо, справді цих майданчиків недостатньо, щоб говорити про Крим. Тому що в Мінському процесі, чесно кажучи, питання Криму не піднімається”, – цитує Зеленського його пресслужба.

За його словами, у межах Мінського процесу на засіданнях Тристоронньої контактної групи є перелік питань, які мають обговорюватися згідно з підписаним пакетом Мінських угод.

“Там питання Криму немає. Я згоден, що це несправедливо”, – додав Володимир Зеленський.

Президент наголосив, що питання Криму та ситуації з кримськими татарами він порушує на двосторонніх зустрічах з керівниками інших країн. Президент зауважив, що повернення Кримського півострова під український прапор є однією з умов зняття санкцій з Росії – поряд з деокупацією Донбасу.

“Незважаючи на те, що деякі європейські країни пов’язали їх лише з Донбасом і дехто думає, що їхнє зняття можливе після того, як Донбас повернеться в Україну, і США, і Канада і більшість країн ЄС, включно з Німеччиною та Францією, завжди порушують це питання. Всі вони розуміють і публічно говорять про санкційну політику, і нещодавно мені Помпео (Державний секретар США Майк Помпео. – Н.) сказав щодо цього: доки Крим не повернеться в Україну, санкції не будуть зняті”, – заявив президент.

Володимир Зеленський також повідомив, що питання Криму він порушував під час останніх перемовин у Нормандському форматі, однак Росія намагалася уникати його обговорення.

Як інформувала “Новинарня“, за словами віце-прем’єр-міністра Олексія Резнікова, Україна пропонуватиме окрему переговорну платформу для повернення Криму.

Читайте також:
Мечеть, міністерська посада, державні свята та інше: що обіцяв Зеленський під час зустрічі з кримськими татарами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна