Мечеть, міністерська посада, державні свята та інше: що обіцяв Зеленський під час зустрічі з кримськими татарами

 

Президент Володимир Зеленський ініціював створення в офісі президента робочої групи для вирішення проблемних питань кримськотатарського народу.

Про це йшлося під час зустрічі з представниками кримськотатарського народу в понеділок, 18 травня.

Зеленський наголосив, що робоча група має розглядати не лише правові, а й економічні питання, які турбують кримських татар.

“Щоб ця робоча група давала нам пропозиції, ми обмінювалися цими пропозиціями та дуже швидко рухалися”, – цитує президента його пресслужба.

Зеленський також повідомив, що найближчими днями він планує підписати указ, згідно з яким Курбан-Байрам та Ураза-Байрам отримають статус державних релігійних свят.

Президент також наголосив, що представники кримськотатарського народу мають бути представлені на вищому дипломатичному рівні.

“Глава держави погодив кандидатуру Еміне Джапарової на посаду першого заступника міністра закордонних справ”, – йдеться у повідомленні пресслужби ОПУ.

У Києві планується побудувати нову велику мечеть.

Президент наголосив, що він чекає від кримських татар проєкт цієї мечеті та готовий підтримати його.

Зеленський нагадав, що за підсумками домовленостей з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом у Херсонській області буде побудовано 500 квартир для переселенців з Криму. Президент запевнив, що жодних проблем з виділенням землі та будівництвом квартир немає.

Голова Херсонської обласної державної адміністрації забезпечить виконання цього доручення. Зеленський, відтак, запропонував обговорити в робочій групі деталі щодо виділення житла для кримських татар.

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв висловив подяку президенту за вшанування пам’яті жертв депортації та підтримав рішення президента про створення робочої групи, яка опікуватиметься проблемами кримських татар.

Читайте також:
Україна пропонуватиме окрему переговорну платформу для повернення Криму, – Резніков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна