Затриманих у Мінську українських журналістів видворяють із Білорусі

 

Журналістів телеканалу “Настоящее время” – українців Романа Гребенюка та Ірину Ромалійську, а також росіянина Юрія Баранюка – видворяють з Білорусі.

Про це повідомив представник Білоруської асоціації журналістів Борис Горецький у Facebook.

За його словами, журналістів відвезли в готель “Мінськ”, де вони оселилися, а потім в аеропорт.

За попередньою інформацією, затримання пов’язане зі статусом акредитації трьох журналістів.

“Затримані журналісти професійно виконували свою роботу з висвітлення виборів президента Республіки Білорусь. Телеканал вчасно запросив акредитацію для своїх журналістів перед президентськими виборами, але вона їм не була надана, – прокоментувала т.в.о. президента медіакорпорації “Радіо Свобода / Радіо Вільна Європа” Дейзі Сінделар. – Відмова влади Білорусі своєчасно акредитувати наших журналістів – ще один приклад зневаги до прав вільної преси і права громадян Білорусі на інформацію без цензури. Ми обурені затриманням наших журналістів і вимагаємо дотримання владою визнаного в усьому світі права журналістів на виконання своєї професійної діяльності”.

Як повідомляла “Новинарня“, 7 серпня в Мінську силовики затримали кореспондентів телеканалу “Настоящее время” (проєкт “Радіо Свобода”), серед яких двоє громадян України.
9 серпня в Білорусі мають відбутися президентські вибори.

Читайте також:
Білоруський цугцванг:
чим можуть закінчитися вибори в сусідній країні й чому Україна може отримати ще 1000 км кордону з Росією

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна