Чубаров відповів Шмигалю щодо постання води в окупований Крим

 

Голова Меджлісу кримськотатарського народ Рефат Чубаров відреагував на заяву прем’єр-міністра Дениса Шмигаля про те, що Україна буде готова постачати воду в тимчасово окупований Крим у разі гуманітарної катастрофи.
Втім, за словами Чубарова, усунення причин гуманітарної катастрофи на півострові можливе лише після його деокупації.

Про це Чубаров написав на сторінці у фейсбуці в п’ятницю, 7 серпня.

“Поясніть прем’єр-міністру України Денис Шмигаль, що гуманітарна катастрофа на Кримському півострові триває вже більше 6 років, з кінця лютого 2014 року, коли збройні сили Російської Федерації захопили Крим”, – написав він.

За його словами, суть гуманітарної катастрофи полягає не в припиненні постачання дніпровської води по Північно-Кримському каналу, а в тому, що “російські окупанти піддають насиллю, репресіям та гонінням кримськотатарський народ – корінний народ Криму, а також етнічних українців”.

“Усунення причин гуманітарної катастрофи в Криму, як і припинення здійснюваних російськими окупантами екологічних руйнувань, штучного заміщення етнічного складу населення Криму, мовної та релігійної дискримінації можливо лише одним шляхом – деокупацією Криму і відновленням державного суверенітету України над Кримським півостровом та прилеглими до нього акваторіями Чорного та Азовського морів. Що тут незрозумілого для прем’єр-міністра воюючої держави?”, – резюмував глава Меджлісу.

Як інформувала “Новинарня“, український прем’єр-міністр Денис Шмигаль допустив можливість поставок прісної води з материкової частини України в анексований Крим у разі, як він висловився, гуманітарної катастрофи на півострові.

Читайте також:
“Ні краплі води в окупований Крим”: попереджувальна акція на дамбі Північно-Кримського каналу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна