На фрегаті “Гетьман Сагайдачний” виявили хворого на COVID-19

 

Моряки фрегата ВМСУ “Гетьман Сагайдачний” проходить ПЛР-тестування. Наразі офіційно підтверджено один випадок інфікування COVID-19.

Про це в четвер, 6 серпня, повідомив начальник служби зв’язків з громадськістю командування ВМС ЗСУ Олег Чалик у коментарі “Укрінформу”.

“Ми є частиною суспільства, і ми також не застраховані від цього випадку. Дійсно, у нас є на одному з наших кораблів людина, у якої виявлено цей недуг”, – сказав Чалик.

Відповідаючи на запитання, чи підтвердилась інформація про діагностування коронавірусу в одного з моряків рятувального корабля “Олександр Охрименко”, речник повідомив: “На даний етап, на цю годину COVID-19 виявлено лише у одного військовослужбовця”.

Водночас він нагадав, що всі, хто контактував із хворою особою, потенційно можуть бути інфіковані.

“Наразі триває процес ПЛР-тестування, значній частині вже зробили ці проби. Також у нас проводяться заходи з обробки судна, в нас є відповідне обладнання для цього”, – наголосив Чалик.

Він додавши, що всі моряки перебуватимуть на самоізоляції.

За його словами, про результати медичного обстеження на наявність COVID-19 у моряків командування ВМС ЗСУ повідомить додатково.

Читайте також:
День ВМСУ в Одесі: “закритий” парад для Зеленського, нагородження моряків і цивільних. ФОТО, ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна