Мінфін видав перші ліцензії на виробництво спирту приватним компаніям

 

З 1 липня держпідприємство “Укрспирт” більше не є монополістом, Міністерство фінансів видає ліцензії на виробництво спирту приватним заводам.

Про це в понеділок, 3 серпня, заявив в.о. директора “Укрспирту” Сергій Блескун у фейсбуці.

“Вже місяць, з 1 липня ДП “Укрспирт” більше не монополіст. Мінфін видав ліцензії на виробництво спирту іншим заводам. Це великий крок для галузі та певні зміни для Укрспирту. Зокрема,поступово кількість наших клієнтів зменшуватиметься. Компанії будуть відмовлятись брати спирт в колишнього монополіста і купуватимуть там, де вигідніші умови. Це очікувано і це відбувається прямо зараз. Так працює відкритий ринок”, – написав він.

За його словами, затягувати з приватизацією “Укрспирту” не можна.

“Це буде рівносильне тому, що заводи підприємства стануть непотрібні. Цей варіант подій для мене є неприпустимий. Тому ще раз наголошую на необхідності найшвидшої приватизації об‘єктів (виробничих площадок) ДП “Укрспирт”. І тут ми на одній хвилі з професіональною та потужною командою Фонда державного майна та Міністерства економічного розвитку та торгівлі”, – додав Блескун.

Як інформувала “Новинарня“, 1 липня 2020 року скасовували державну монополію на виробництво спирту. А з 1 липня 2021 року дозволять введення в експлуатацію і видачу дозволів на будівництво нових підприємств з виробництва спирту.

Читайте також:
Уряд дозволив експорт етилового спирту раніше встановленого терміну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна