У Британії посилили масковий режим і відтермінували послаблення карантину

 

Уряд Великої Британії ухвалив рішення відтермінувати чергове послаблення карантинних обмежень на два тижні, а також запровадити з 8 серпня обов’язковий масковий режим у всіх публічних приміщеннях.

Про це в п’ятницю, 31 липня, повідомляє Sky News.

“Заплановане скасування обмежень у зв’язку з епідемією коронавірусу в Англії було відтерміновано щонайменше на найближчі кілька тижнів, а захисні маски стануть обов’язковими у всіх загальнодоступних приміщеннях з 8 серпня”, – йдеться у повідомленні.

Прем’єр-міністр Борис Джонсон розповів на брифінгу, що рішення про “гальмування процесу” було ухвалене через зростання кількості випадків захворювання коронавірусною хворобою та “з метою тримати вірус під контролем”.

Керівник медичної служби Англії Кріс Вітті також попередив, що країна “ймовірно, досягла межі того, що ми можемо відкрити в сенсі подальшого відкриття суспільства”

Уряд Британії з цієї суботи планував відкрити казино, зали боулінгу та ковзанки, але тепер не зробить цього щонайменше до 15 серпня.

Крім того, мистецькі виступи у закритих приміщеннях не будуть дозволені, як і весільні церемонії з відвідуваністю до 30 осіб.

Голова британського уряду також оголосив, що правила щодо носіння масок будуть розширені, з 8 серпня маски стануть обов’язковими у всіх громадських приміщеннях, зокрема: музеях, галереях, кінотеатрах та місцях релігійних зібрань.

Як інформувала “Новинарня“, станом на ранок 31 липня в світі лабораторно зафіксовано понад 17 млн 297 тис. випадків зараження коронавірусом. Щонайменше 673 тис. людей померли від ускладнень, викликаних COVID-19. Понад 10,134 млн – одужали.

У Великій Британії наразі зафіксовано понад 303 тисячі підтверджених випадків захворювання COVID-19 та 46 тис. летальних випадків.

Читайте також:
У Британії оприлюднили перші результати випробування на людях вакцини від COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.