У Британії оприлюднили перші результати випробування на людях вакцини від COVID-19

 

Вакцина проти COVID-19, розроблена Оксфордським університетом, за попередніми даними, безпечна і тренує імунну систему.

Про це в понеділок, 20 липня, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Reuters.

Результати випробувань, опубліковані в медичному журналі The Lancet, показують, що вакцина, яка перебуває на стадії розробки компанією AstraZeneca і вченими з Британського Оксфордського університету, не викликала жодних серйозних побічних ефектів і викликала імунні реакції антитіл і Т-клітин.

За інформацією ВВС, випробування за участю близько 1077 осіб показали – ін’єкція привела до того, що у людей вироблялися антитіла і лейкоцити, здатні боротися з коронавірусом.

Не було жодних небезпечних побічних ефектів від застосування вакцини, проте у 70% людей під час випробування розвинулася температура або головний біль.

Як стверджують дослідники, із цим впоралися звичайним парацетамолом.

Результати дуже перспективні, але ще занадто рано говорити, чи достатньо цього, щоби забезпечити захист, і зараз спеціалісти проводять більш масштабні випробування.

Велика Британія вже замовила 100 мільйонів доз такої вакцини.

Читайте також:
Коронавірус і соцмережі: як антивакцинатори використовують пандемію для просування своїх ідей

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна