Курсанти Школи морського піхотинця вперше пройшли випробування у польових умовах. ФОТО

 

Протягом трьох днів 75 курсантів Школи морського піхотинця вчилися застосовувати свої знання на практиці й діяти як самостійно, так і в складі малих тактичних груп в умовах реальної бойової обстановки на незнайомих ділянках місцевості.

Про це в середу, 29 липня, передає АрміяInform.

Польовий вихід курсантів був детально продуманий, при цьому його максимально ускладнили випробування в польових умовах.

“Тренування були багатофункціональними й динамічними, під час яких постійно застосовувалися раптові ввідні”, – йдеться у повідомленні.

За словами начальника Школи морського піхотинця підполковника Ігоря Куцара, польовий вихід мав  три окремі блоки тренувань.

Спочатку багатокілометровий марш у визначений район, висадка особового складу, орієнтування на місцевості та прибуття у пішому порядку в контрольну точку. Своєрідним нововведенням польового виходу стало те, що курсанти мали застосовувати здобуті знання з топографії, розробивши план організації наметового табору, беручи до уваги рельєф місцевості, продумати шляхи відходу та визначити загрозливі напрямки на підступах до табору.

Курсанти самостійно складали схему охорони та оборони, розставляли спостережні пости, налагоджували сталий зв’язок тощо.

“Перший блок тренувань виявився доволі складним за виконанням, але цікавим для курсантів. Це проведення інженерної розвідки на незнайомій ділянці місцевості. Потрібно було максимально швидко виявити мінно-вибухові загородження і, власне, прохід безпосередньо “замінованої території”, яка була буквально нашпигована умовними саморобними вибуховими пристроями. Паралельно курсанти вчилися їх ефективно знешкоджувати. Важливим моментом стало здобуття навичок з основ виживання у польових умовах. Це орієнтування на місцевості, ночівля просто неба, пошук додаткових запасів води і способів для розігріву їжі з підручних матеріалів”, ‒ розповів підполковник Куцар.

Фото: АрміяInform 

Під час другого дня виходу курсанти вчилися вести пошуково-рейдові та наступальні дії.

Фото: АрміяInform

Після подолання багатокілометрового маршу курсанти насамкінець мали визначити місце зосередження противника та здійснити вогневе ураження за допомогою штатного стрілецького озброєння.

Фото: АрміяInform

“Попереду на курсантів чекає відпрацювання модулів із повітрянодесантної та морської десантної підготовки. Самостійна укладка парашутної системи і безперечно перший стрибок із парашутом. Морська десантна підготовка включає не тільки ознайомлення з десантними кораблями та вивчення тактики застосування морського десанту, а й практичне відпрацювання цього питання”, – зазначили у Школі морського піхотинця.

Як інформувала “Новинарня“, 1 липня на базі Навчального центру Військово-морських сил Збройних сил України розпочала своє формування Школа морського піхотинця.

Читайте також:
Морпіхи перші отримають комплекси “Нептун”, буде створено ракетний полк, – Содоль

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна