Морпіхи перші отримають комплекси “Нептун”, буде створено ракетний полк, – Содоль

 

Перші ракетні комплекси “Нептун” української розробки у 2020 році отримають морські піхотинці Військово-Морських сил ЗСУ.

Як передає “Новинарня“, про це в інтерв’ю “Армії інформ” заявив командувач морської піхоти ВМС ЗС України генерал-лейтенант Юрій Содоль.

“Планується переозброєння, доозброєння майже всіх підрозділів для підвищення бойових спроможностей. А найголовніше ‒ ми наближаємося до того, щоб штати наших двох бригад стали однаковими, з однотипним озброєнням, що дозволить універсально використовувати дані підрозділи на будь-якому напрямку.
Також саме у підрозділи морської піхоти надійдуть перші ракетні комплекси наземного базування. Після прийняття на озброєння протикорабельної ракети «Нептун» буде створений ракетний полк, а це надасть нам серйозні можливості для протидії агресії Росії з моря”, – сказав генерал Содоль.

За його словами, командування морської піхоти також має в підпорядкуванні як артилерію загальної підтримки, так і безпосередньої підтримки, артилеристи морської піхоти вже мають достатній бойовий досвід та з кожним роком здійснюють нарощування спроможностей.

“Протягом останніх двох років отримано чимало новітніх зразків озброєння як закордонного виробництва (комплекси контрбатарейної боротьби), так і вітчизняного (ПТРК «Стугна-П», ЛПТРК «Корсар», безпілотні авіаційні комплекси), що відповідають стандартам, вимогам і принципам роботи, які домінують серед наших країн-партнерів, членів НАТО. Ці комплекси неодноразово демонстрували свою ефективність у бойових умовах.
Також планується найближчим часом отримання новітніх комплексів управління”, – розповів командувач МП.

Генерал Соболь додав, що у 2020 році морпіхи планують отримати понад 70 одиниць автомобільної техніки та більше 80 одиниць бронетанкової.

“Цього року заплановано оснащення двох батальйонів багатофункціональними бронеавтомобілями «Козак-2М1», які призначені для виконання широкого кола бойових завдань”, – зазначив командувач.

Р-360 “Нептун” — українська протикорабельна крилата ракета, що розробляється київським конструкторським бюро “Луч” із 2014 року. Призначена для знищення кораблів водотоннажністю до 5000 тонн, має бойову частину масою 150 кг.

Читайте також:
КБ “Луч” оголосило про завершення розробки літального апарату ракети “Нептун”. ВІДЕО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна