ВООЗ: Вакцина широкого застосування від COVID-19 може з’явитися в середині 2021 року

 

Експертка Всесвітньої організації охорони здоров’я Сумія Свамінатан вважає, що вакцина широкого застосування від COVID-19 може стати доступною у середині 2021 року.

Про у вівторок, 28 липня, інформує “Еспресо” з посиланням на DPA.

“На цей час понад 20 потенційних вакцин перебувають на стадії клінічних випробувань. Ми сподіваємося, що кілька з них будуть ефективними. Виходячи з того, що шанси на ефективність кожної вакцини коливаються на рівні 10%, це означає, що 2-3 або навіть більше можуть бути дієвими. Тож якщо бути практичними, то слід очікувати широко доступну вакцину десь у середині 2021 року”, – зазначила Свамінатан.

Вона також торкнулася питання того, що у пацієнтів, які одужали від коронавірусу, з часом зникають антитіла.

Але, зазначила Свамінатан, це ще “не означає, що зникає імунітет”, адже науці відомо про різні шляхи, якими організм захищається, зокрема існують клітини пам’яті.

Нагадаємо, нещодавно у США стартували наймасштабніші в світі випробування вакцини від COVID-19.

Читайте також:
США звинуватили Китай у спробі крадіжки даних про вакцину від COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна