У США стартували наймасштабніші в світі випробування вакцини від COVID-19

 

Американська компанія Moderna, яка займається розробкою своєї вакцини від коронавірусу разом із Національними інститутами охорони здоров’я США, оголосила про початок наступного етапу клінічних випробувань.

Як передає у понеділок, 27 липня, “Громадське” із посиланням Associated Press у них візьме участь 30 тисяч волонтерів.

Це – наймасштабніше у світі дослідження вакцини від COVID-19.

Випробування необхідне для того, щоби переконатися не лише в дієвості, а й у безпечності вакцини. Їхня особливість у тому, що вони рандомізовані й подвійно-сліпі (тобто учасникам тестування дають не лише вакцину, а й плацебо, і ані вони, ані лікарі не знають, кому саме що дістається).

Щомісяця американська урядова мережа із запобігання COVID-19 відбиратиме на тестування одну з вакцин, які перебувають на етапі створення, й тестуватиме її на 30 тисячах добровольців — щоразу нових.

Moderna стала першою компанією у США, що перейшла до масових тестувань своєї вакцини. Однак перші результати цих випробувань з’являться через кілька місяців.

Читайте також:
США звинуватили Китай у спробі крадіжки даних про вакцину від COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна