На Банковій протестували проти умов припинення вогню на Донбасі

 

Під будівлею офісу президента у Києві люди зібралися на акцію протесту проти нової домовленості щодо припинення вогню на Донбасі, яке почало діяти з 27 липня.

На акцію протесту надвечір у понеділок, 27 липня, прийшли кілька сотень людей, інформує “Громадське”.

Організатори акції — “Рух опору капітуляції”, назва заходу -“Наша армія – миру гарант, а Росія – окупант”.

Мітингарі вважають, що нове перемир’я фактично перетворить Росію на спостерігача, та змусить Україну домовлятись з самопроголошеними “ЛНР” та “ДНР”.

Люди також вимагають, аби до них вийшов президент та скандують “Зелю, геть!”. В руках вони тримають плакати з написами “Росія — ворог”, “Жодного перемир’я з ворогом”, “Зеленського геть”.

Під будівлею ОП, перед імпровізованою сценою розтягнули банер з іменами 184 загиблих на Донбасі.

Організатори акції також вимагають звільнити з посад Руслана Демченка та Руслана Хомчака, а також відпустити підозрюваних у справі вбитого журналіста Павла Шеремета Юлію Кузьменко та Андрія Антоненка.

За словами начальника поліції Києва Андрія Крищенка, акція відбулася мирно, порушень не було. Порядок охороняли 300 поліцейських та нацгвардійців. За оцінками правоохоронців, на акції було близько тисячі людей.

Читайте також:
Резніков заявив, що поки рано говорити про порушення перемир’я, але процитував Гаазьку конвенцію на користь ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна