Перенесені через COVID-19 “Ігри Нескорених” стартують 29 травня 2021 року в Гаазі

 

З 29 травня по 5 червня 2021 року в нідерландському місті Гаага відбудуться “Ігри Нескорених”.

Про це повідомили на сайті Invictus Games.

“Перенесені через коронавірус “Ігри Нескорених” у Гаазі відбудуться з 29 травня по 5 червня 2021 року”, – йдеться у повідомленні.

Як нещодавно повідомляло Міністерство у справах ветеранів України, Кабінет Міністрів України прийняв рішення щодо організації та забезпечення підготовки збірної команди України та її участі у 2021 році у міжнародних спортивних змаганнях “Ігри Нескорених”.

Така необхідність перенесення виникла у зв’язку з рішенням Ради та Фундації міжнародних спортивних змагань “Ігри Нескорених”, у зв’язку із поширенням Covid-19, визначення терміну проведення змагань на 2021 рік.

Це рішення уряду дозволить продовжити підготовку до змагань української збірної. Так, минулого року відбір до команди проводився у трьох містах: Одесі, Львові та Києві. Тоді для участі у відборі зареєструвалося 350 ветеранів, з яких, у підсумку, 20 спортсменів були зараховані до збірної.

Національна збірна “Ігор Нескорених” представлятиме Україну у восьми видах спорту, зокрема, плавання, біг, штовхання ядра, метання диска, баскетбол на візках.

Команда цілком складена з новачків – жоден із спортсменів раніше не брав участі у цих змаганнях.

Цього року міжнародні спортивні змагання у паралімпійському стилі “Ігри Нескорених” (Invictus Games) мали відбутися 9-16 травня у Гаазі.

Нагадаємо, що у змаганнях “Ігор Нескорених” беруть участь ветерани та нинішні військовослужбовці, які отримали поранення, були травмовані, або захворіли, виконуючи свої службові обов’язки в районі бойових дій.

Читайте також:
“Ігри нескорених-2019” стали найбільшими в історії таких змагань в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна