Двом учасникам “самооборони Криму” повідомили про підозру за затримання українців навесні 2014-го

 

Правоохоронці повідомили про підозру двом учасникам збройного формування “Самооборона Криму”, які брали участь у затриманні українських громадян на території окупованого півострову.

Про це в понеділок, 27 лютого, повідомили в пресслужбі МВС.

“Слідчі поліції Криму під процесуальним керівництвом прокуратури автономії повідомили про підозру учасникам незаконного збройного формування “Самооборона Криму”, які брали участь у затриманні українських громадян на території півострову”, – йдеться в повідомленні.

Встановлено, що підозрювані протягом лютого-березня 2014 року у складі незаконного збройного формування “Самооборона Криму” брали участь у патрулюванні міста Севастополь, виявленні та затриманні українських громадян, незаконній перевірці документів та обшуків автомобілів.

Зазначається, що один із так званих “бійців” обіймав посаду керівника окремого підрозділу окупантів “Славянский щит”, а інший здійснював командування незаконно створеним блокпостом “Верхнесадовое”, віддаючи злочинні накази.

Фігурантам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 260 (створення та діяльність на тимчасово окупованій території АР Крим не передбачених законом збройних формувань) Кримінального кодексу України.

Як інформувала “Новинарня“, на КПВВ “Чонгар” упіймали бойовика “самооборони Криму”.

Читайте також:
Поліція встановила “самооборонців”, що захоплювали українські кораблі в Криму

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна