На КПВВ “Чонгар” упіймали бойовика “самооборони Криму”

 

На КПВВ “Чонгар” на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом поліцейські затримали бойовика, який входив до складу незаконного збройного формування “Самооборона Криму”.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 10 січня, інформує ГУ НП в АР Крим та місті Севастополі.

“Поліцейські затримали чоловіка 8 січня на КПВВ “Чонгар”. Зловмисник саме намагався перетнути адміністративну межу з окупованим півостровом Крим”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці з’ясували, що у 2014 році громадянин ніс службу у складі незаконного збройного формування “Самооборона Криму” та сприяв окупації Російською Федерацією півострову Автономної Республіки Крим.

Як інформують у поліції, слідчі вручили затриманому повідомлення про підозру. Колишньому бойовику інкримінують правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 260 Кримінального кодексу України: участь у діяльності непередбачуваних законом збройних формувань. Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі до 15 років.

9 січня Херсонський міський суд задовольнив клопотання слідчого та обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Читайте також:
На Донеччині затримали бойовика, який охороняв уламки МН17 у 2014-му

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна