Данія призупинила будівництво “Північного потоку-2”

 

Уряд Данії заборонила будь-які будівельні роботи в районі острова Борнгольм через нерест тріски, тому будівництво російського газогону “Північний потік-2” зможуть відновити не раніше вересня.

Про це в суботу, 25 липня, інформував сайт Deutsche Welle з посиланням на видання Die Neue Zürcher Zeitung.

Російські трубоукладачі вже два місяці не можуть відновити будівництво газопроводу “Північний потік-2” в данських водах через рішення влади цієї країни.

Відновитися роботи зможуть тільки після закінчення періоду нересту тріски – орієнтовно, у вересні.

Будівництво “Північного потоку-2” зараз припинили й через санкції США щодо європейських підрядників.

Російський трубоукладач “Академік Черський”, що має відновити будівництво газогону, прибув з російської Находки у німецький порт Мукран на острові Рюген ще у травні.

Однак через те, що роботи ведуться в районі, де під час Другої світової війни було затоплено безліч боєприпасів, судну був необхідний спеціальний дозвіл, оскільки роботи можливі лише зі стоянкою на якорі. На початку липня влада Данії схвалила завершення проєкту з якірним позиціюванням, однак приступити до прокладання “Академік Черський” не зміг, тепер – із природоохоронних міркувань.

Другий трубоукладач “Фортуна”, якому Данія дозволила добудовувати “Північний потік-2”, 9 липня пішов під завантаження в німецький порт Росток. Через данські води на південний схід від острова Борнхольм повинні бути прокладені останні 120 кілометрів газопроводу.

Читайте також:
Санкції США не змінять планів РФ щодо “Північного потоку-2”, – Пєсков

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна